Ressam Emel Örs'ün Resimleri Ankaralı Sanatseverleri Büyüleyecek

Kozmopolit kent yaşamını resimlerinde renkli, coşkulu ve soyut olarak irdeleyen ünlü ressam Emel Örs’ün “Anlatacak Çok Şey Var” sergisi Bayındır Kavaklıdere Hastanesi ve Şeli Art Project işbirliğiyle 16 Ekim 2015-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankaralıların beğenisine sunulacak.

Sağlık sektörünün öncü ve lider markası Bayındır Sağlık Grubu’nun sanata desteği aralıksız devam ediyor. Yurtiçinde ve yurtdışında 9 kişisel ve 50’ye yakın karma sergiye katılan ressam Emel Örs’ün “Anlatacak Çok Şey Var” sergisi Bayındır Kavaklıdere Hastanesi’nde 16 Ekim 2015-10 Ocak 2016 tarihleri arasında Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Sanat yaşamına 1996 yılında başlayan ve birçok başarılı sergi çalışmasına imza atan Emel Örs resimlerinde kozmopolit kent yaşamında baskılanan bireyi ve toplumun karışık dışa vurumcu coşku ve durağanlığını tuvallerine yansıtıyor. Sanatçının eserlerinde renk ve çizginin hakim olduğu soyut figürlerin yanı sıra, doğadan herhangi bir kesitin de soyut yansımaları yer alıyor. Sanatçının yaşama gücü kent yalnızlığındaki düzensiz çoğul enerjiyle birleşiyor ve ortaya renkli coşkunun düzensiz ritmini yansıtan hayranlık uyandıran eserler çıkıyor.

Emel Örs hakkında
Emel Örs 1963 yılında İstanbul’da doğdu. Kültür Koleji’nden mezun olan sanatçı, sanat yaşamına 1996 yılında Ramuş İpek Atölyesi’nde başladı. Yurtiçinde ve yurtdışında 9 kişisel ve 50’ye yakın karma sergiye katıldı. Sanatçı bir dönem genel sekreterliğini yaptığı Bakırköylü Sanatçılar Derneği (BASAD) üyesidir. Halen Bakırköy’de kendi atölyesinde çalışmalarını sürdürmektedir.