Ressam A. Celal Binzet’in ‘Hep Aynı’ Sergisi, Ankaralı Sanatseverlerle Buluşuyor

“Kimi ‘şeyler’ araya giren onca zamana karşın hep aynı kalır” diyen Ressam A. Celal Binzet’in ‘Hep Aynı’ adlı resim sergisi, Ankaralı sanatseverlerle buluşuyor. Özel Bayındır Kavaklıdere Hastanesi ve Fırça Sanat Galerisi işbirliğiyle düzenlenen sergi, 22 Mayıs 2016 tarihine kadar Ankaralı sanatseverlerin beğenisine sunulacak.

Sağlık sektörünün öncü ve lider markası Bayındır Sağlık Grubu’nun sanata desteği aralıksız devam ediyor. Ressam ve araştırmacı-yazar A. Celal Binzet'in  "Hep Aynı" adlı yeni resim sergisi, Fırça Galerisi’nin desteğiyle, Özel Bayındır Kavaklıdere Hastanesi’nde Ankaralı sanatseverlerle buluşacak.

Ressam Binzet, sergisine ilişkin "Çok renkli ve çok boyutlu bir yaşamın ortasında 'hep aynı' olan nedir?" sorusunu şöyle yanıtlıyor: "Sanat, insanı, aynı endişelerin çemberinden kurtarıp, her an yenilenen bir dünyaya getirip bıraktığı için zaman üstüdür. Bu yönüyle değişen de değişmeyendir. Ki, kimi 'şeyler'in araya giren onca zamana karşın hep aynı kaldığı çok iyi bilinir. Büyüyerek ve zenginleşerek."

A. Celal Binzet Hakkında
Gazi Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü’ndeki eğitimini 1971 yılında tamamladı. Daha sonra Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi Enstitüsü’nde katıldığı mastır programını “Kent ve Plastik Sanatlar” konulu teziyle bitirdi. Gazi Üniversitesi’nde lisans tamamlama programlarına katıldı. Bir süre görev yaptığı öğretmenlikten sonra Film Radyo ve Televizyon ile Eğitim Merkezi’nde grafiker olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Resim-İş Bölümü’nde öğretim görevliliğinde bulundu.

1971 yılında katıldığı Devlet Resim ve Heykel sergisinden bu yana birçok karma etkinlikte yer aldı. Aralıksız olarak sürdürdüğü sanatsal etkinlikleri bağlamında bugüne değin çok sayıda kişisel sergi açtı. Bir dönem başkanlık görevinde bulunduğu Birleşmiş Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği ile Çağdaş Sanatlar Vakfı’nın kurucu üyesidir.

Figüratif bir resim anlayışı çerçevesinde doğa gözlemlerinden yola çıkılarak oluşturulmuş düzenlemeleriyle dikkati çeker. Resimleri başta Devlet Resim ve Heykel Müzesi olmak üzere, Kültür Bakanlığı, Merkez Bankası çok sayıda kamu kurumu ile özel koleksiyonlarda bulunmaktadır. Yurt dışında yapıtlarının bulunduğu ülkeler arasında İngiltere, Meksika, Fransa, Monaco, Türkmenistan ve İsveç sayılabilir.

Sanatçının uzun yıllardan beri sanatın düşünsel yanına bağlı olarak, sanatsal sorunlara ilişkin yazıları değişik dergi ve gazetelerde yayımlanıyor.