Hemşire Bakım Planı İle Üstün Hizmet

Türkiye’de sağlık standartlarını yükseltmeye yönelik geliştirdiği sistemlerle ön plana çıkan Bayındır Sağlık Grubu, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’na özel bir etkinlik düzenledi. Tüm hastaların hastaneye yatış, bakım ve taburcu edilme süreçlerinde üstün hizmet almasının en önemli ekip parçası olan hemşirelik mesleğine verilen önem bir kez daha vurgulandı.

Türkiye’de özel hastaneciliğe yüksek standartlarda ve kaliteli bir bakış açısı getiren Bayındır Sağlık Grubu 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası’nı hasta bakım kalitesini yükseltecek özel eğitimler ve hemşire çalışanlarına yönelik özel etkinliklerle Bayındır Söğütözü ve Bayındır İçerenköy Hastaneleri’nde kutladı.

Bayındır Söğütözü Hastanesi’nde gerçekleşen etkinlikte açılış konuşması yapan Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Doğan Sarban, 12-18 Mayıs Hemşirelik Haftası sebebiyle tüm hemşireleri kutladı ve “Hemşirelik, diğer mesleklerde olduğu gibi, toplumsal ihtiyaçlardan doğan ve insan hayatıyla yakından ilgili bir meslektir. Yirmi dört saat kesintisiz verilmesi gereken sağlık hizmetleri arasında yer alan hemşirelik hizmetleri bir ekip hizmeti olup, hemşirelik bu ekibin vazgeçilmez bir parçasıdır. Bayındır Sağlık Grubu, sağlık hizmetinde yakaladığı evrensel çizgi ile yoluna devam etmekte, hemşirelik hizmetlerini de en üst seviyeye taşıyacak programlarıyla farklılaşmaktadır” dedi.

Hemşireliğin güç çalışma şartlarını gerektiren, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran bir meslek olduğunu belirten Bayındır Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Gülüzar Göl ise Türkiye’de sağlık standartlarının yükseltilmesi amacıyla tüm sağlık kuruluşlarında hemşirelik mesleğine verilen değerin artması, hasta bakımında hemşirelik hizmet kalitesinin artırılması için gerekli eğitim ve planlamaların uygulanması gerektiğini belirtti. Açılış konuşmalarının ardından Prof. Dr. Gülşen Terakye “Etik İlkeler Işığında Hayatımıza Bakış” konulu bir konuşma gerçekleştirirken; Prof. Dr. Nur Şenel’in “Mizah ve Hemşirelik” başlıklı konuşması oldukça dikkat çekti.

Bayındır Sağlık Grubu, kaliteli hizmet için çalışıyor
Hemşirelerin hasta bakım süreçlerinde rol alan ekibin en önemli parçası olduğunu her fırsatta vurgulayan Bayındır Sağlık Grubu’nda hastalara yönelik bakımı en üst seviyeye taşımak amacıyla hemşirelerin sürekli eğitimden geçirildiği Hemşire Bakım Planı uygulanıyor. Bayındır Sağlık Grubu Hemşire Bakım Planı programı çerçevesinde hastanın bakım gereksinimine uygun olarak “kişiye özel” hemşire planlaması yapıyor. Hastanın bakım gereksinimi, bağımlılık düzeyi ve fizyolojik gereksinimlerini karşılayabilme düzeyi herkes için aynı olmuyor. Hemşire Bakım Planı yöntemi ile kişiye özgü bakım planlanıyor, uygulanıyor ve düzenli olarak değerlendiriliyor. Diğer tüm hizmetler gibi, hemşirelik hizmetleri de mesleki ilkeler doğrultusunda güvenli ve etik değerlere bağlı olarak yerine getiriliyor. Bakımın kalitesi, hasta güvenliğini içeren tüm hasta bakım süreçleri, uluslararası standartlar çerçevesinde uygulanıyor.

Modern ve kaliteli hizmet anlayışı çerçevesinde Bayındır Sağlık Grubu’nda, Hemşirelik Fakülteleri’nde alınan eğitime uyumlu hemşirelik hizmeti veriliyor, akademik ve klinik hemşirelik eğitimi, hizmete ve başarıya dönüşüyor. Hemşirelik hizmetlerinin sunumu için gerekli tüm uygulamalar yazılı olarak tanımlanmış standartlarla takip ediliyor.