9. Avrasya Tıp Günleri’nin Gündemi ‘Kanser ve Kanser Cerrahisi’

TİKA ve Bayındır Sağlık Grubu, hekimler arası deneyim paylaşımını artırmak ve toplum sağlığını ilgilendiren önemli hastalıklar konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlediği Avrasya Tıp Günleri ile tıp dünyasının nabzını tutmaya devam ediyor. 6-7 Aralık tarihlerinde Bayındır Söğütözü Hastanesi’nde, 9. kez düzenlenen toplantı kapsamında Kanser ve Kanser Cerrahisi masaya yatırıldı.

Dünya Sağlık Örgütü 2018 yılı verilerine göre son altı yıl içerisinde 4 milyon artarak 18 milyona ulaşan kanser hastalığı, tüm dünyada görülen önemli hastalıklar arasında yer alıyor. Gelişen teknoloji ile kanser hastalarına erken tanı koyarak cerrahi ve cerrahi dışı tedaviler uygulamak kanser hastalığında yüz güldüren sonuçlar elde edilmesini sağlıyor. Bayındır Sağlık Grubu’nun kanser hastalığı ve tedavi yöntemleri konusundaki bilgi ve birikimini paylaştığı toplantı kapsamında ayrıca canlı cerrahi uygulamaları da gerçekleştirildi. Azerbaycan’dan Karadağ’a, Kazakistan’dan Etiyopya’ya kadar 11 farklı ülkedeki 29 doktor ile paylaşılan Avrasya Tıp Günleri, aynı zamanda TİKA’nın aktif olduğu ülkelerdeki doktorlar arası deneyim paylaşımının en etkili platformlarından biri olarak kabul ediliyor.

Kanser ve kanser cerrahisi, iki gün boyunca bilimsel yaklaşımlarla paylaşıldı
9. Avrasya Tıp Günleri’nin açılış konuşmaları, Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ve Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı ve Tıbbi Hizmetler Direktörü Doç. Dr. Oğuz Okan Karaeminoğulları tarafından gerçekleştirildi.

6-7 Aralık tarihlerinde düzenlenen oturumlarda Bayındır Sağlık Grubu’nun alanında uzman doktorları tarafından gastrointestinal sistem kanserleri, ürolojik kanserler, jinekolojik kanserler, kolesteatoma cerrahisi, akciğer kanserinde intratümöral kemoterapi, beyin tümörleri, baş-boyun kanserleri, boyun diseksiyonları, lokal, bölgesel ve serbest fleplerle rekonstrüksiyon, kanser tedavisinde girişimsel radyolojinin yeri, kanser tedavisinde girişimsel ağrı uygulamaları ve medikal onkoloji konu başlıkları paylaşıldı.

“Hekimler arası paylaşım, tedavi kadar önemli”
Hekimler arası paylaşımın en az hastalıkların tedavisi kadar önemli olduğunu vurgulayan Türkiye İş Bankası iştiraki Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Sezai Sevgin, “Her yıl toplum sağlığını etkileyen önemli konularda bilimsel tecrübelerimizi paylaşarak farkındalık oluşturduğumuz Avrasya Tıp Günleri’nin bu yıl dokuzuncusuna imza attık. İlk kez 2006 yılında TİKA’nın desteği ile çıktığımız bu yolda her geçen gün daha fazla doktora ulaşıyor ve gerçekleştirdiğimiz uygulamaları meslektaşlarımız ile paylaşıyoruz. Bayındır Sağlık Grubu olarak, alanında uzman hekim kadromuz ile Türkiye’nin ve dünyanın karşı karşıya olduğu en önemli sağlık problemleri arasında yer alan kanser hastalığına karşı uyguladığımız tedavileri, teknolojik gelişmeleri ve yenilikleri bilimsel verilerle paylaşıyor olmak ve ülkemizi uluslararası arenada temsil etmekten mutluluk duyuyoruz. Bizler biliyoruz ki hekimler arası paylaşım en az hastalıkların tedavisi kadar etkili… Gerçekleştirdiğimiz toplantı sayesinde misafirlerimiz olarak gördüğümüz hastaların sağlığına kavuşmasında payımız olmasından gurur duyuyoruz.” diye konuştu.

Öte yandan, sağlık alanında eğitim toplantılarının yanı sıra 750’den fazla proje gerçekleştirdiklerini belirten TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklıklar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ise yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Bayındır Sağlık Grubu ile dokuzuncu kez gerçekleştirdiğimiz Avrasya Tıp Günleri ile Türkiye’nin sağlık alanındaki başarılarını tüm dünya ile paylaşıyoruz. Ülkemizdeki sağlık sistemi ve başarılı tedavi uygulamaları dünya çapında ses getirmeye devam ediyor. TİKA olarak sağlık sektörü özelinde faaliyetlerimizi sürdürürken, Bayındır Sağlık Grubu ile birlikte düzenlediğimiz Avrasya Tıp Günleri projesi de bu alandaki çalışmalarımızda öncü bir role sahip. Her yıl düzenlediğimiz bu projemizin önümüzdeki yıllarda daha fazla doktora ulaşabilmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

Bayındır Sağlık grubu çatısı altında verilen sağlık hizmetlerini aktaran Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdür Yardımcısı ve Tıbbi Direktörü Doç. Dr. Oğuz Okan Karaeminoğulları, Avrasya Tıp Günleri’nin, Türkiye’nin sağlık alanındaki gelişmeleri ve katılımcı ülkeler neznindeki öncülüğü açısından önemini vurguladı.