TEE nedir?

Transözofageal ekokardiyografi (TEE), yemek borusu yolu ile yapılan ekokardiyografidir. Kalp boşluklarında normal EKO ile görülemeyen pıhtı varlığının araştırılmasından (en sık endikasyonlardan) kalp içi enfeksiyon araştırılmasına, yapay kapak işlevlerinin değerlendirilmesinden doğumsal kalp deliklerinin değerlendirilmesine, kalp kapağı ve deliklerinin operasyonu esnasında işlemi yönlendirmek ve başarı oranını belirlemek için kullanılır

TEE nasıl yapılır?

Yaklaşık 6 saatlik açlık sonrasında, sedasyon için kullanılacak ilaç (yatıştırıcı) damardan verilerek yapılır. İşlem sonrası, 1-2 saatlik takibin ardından hasta taburcu olur. Transözofageal ekokardiyografi, genel olarak güvenilir ve yarı girişimsel bir işlemdir. Ciddi komplikasyonları çok nadir görülür. İşlemin yapıldığı gün yatıştırıcı ilaç kullanımı nedeniyle araç kullanılmamalıdır. Boğazda 1-2 gün süre ile acı tat hissi ya da tat kaybı olabilir. Boğazda ve yemek borusunda tahrişe bağlı hafif yaralanmalar görülebilir.
 

02.01.2022




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız