Meme estetiği, kadın vücudunda sıklıkla yapılan vücut şekillendirme girişimlerinden biridir. Memelerin küçük veya büyük olması, ayrıca sarkması gibi şikayetler çoğunluktadır. Meme asimetrisi de oldukça sık görülen ve düzeltilen bir durumdur.

Meme büyütme

Memelerin küçük olması durumunda silikon implantlar kullanılarak büyütme yapılmaktadır. 4 cm'lik küçük bir kesi yardımıyla bu implantlar meme altı, meme başı veya koltuk altından yerleştirilmektedir. Hasta ertesi gün banyo yapabilmekte ve bir hafta gibi bir sürede normal yaşantısına dönebilmektedir. Yine vücuttan yağ alarak ve memelere aktararak meme büyütme işlemleri de yapılmaktadır. Meme boyutları hastanın arzusuna göre çok doğal ve vücut ölçülerine uyumlu tarzda yapılabilmektedir. Farklı doku katmanlarının altına cerrahın uygun göreceği şekilde yerleştirilmektedir. Meme implantları silikon bir kılıf içinde jel kıvamında medikal dereceli silikon doldurulmuş yapılardan oluşmaktadır. Yuvarlak veya damla (anatomik) şekillerde, pürtüklü veya düz yüzeyli olmaktadır. Sorun yaşamamak adına aşırı titiz bir yaklaşımla bu ameliyatların yapılması gerekmektedir. Steril koşullarda ve doku elastikiyetini koruyarak meme şekillendirmesi yapmak gerekir.

Meme dikleştirme

Meme dikleştirme meme başı çevresi ve aşağıya uzanan vertikal bir kesi ile yapılmakta ve hasta 1 hafta gibi bir sürede normal yaşantısına dönebilmektedir. Memeler zamanla ve doğumlardan sonra sarkmakta ve içi boşalmaktadır. Sarkmış bir deri görünümünde kişileri estetik anlamda rahatsız edecek durumlara getirmektedir. Bu dikleştirme işlemleri yapılırken deri içi de silikon implant veya yağ dokusu ile doldurulmakta ve diri bir görünüm elde edilmektedir.

Meme küçültme

Meme küçültme ameliyatları küçültme miktarı ve yönteme göre yine benzer kesilerle yapılmakta ve hastalar yaklaşık 10 gün gibi bir sürede normal yaşantılarına dönebilmektedirler. Bu ameliyatların yapıldığı gün veya ertesi sabah hastalar evlerine gönderilebilmektedirler. Bu ameliyatlarda emilebilen dikişler kullanıldığı için daha sonra dikiş alma gibi bir sorun olmamaktadır. Burada yine tabii ki hasta arzusu göz önünde tutulmakla birlikte, vücut oranlarına göre bir küçültme yapmak ideal sonuçlar vermektedir. Çok küçük veya iri boyut elde etme şansı da yine mevcuttur.

Memeler bazen de asimetrik ve farklı boyutlarda olabilmektedir. Büyük olanı küçültmek veya küçük olanı büyütmek suretiyle asimetri düzeltilmesi yapılmaktadır. Tübüler meme dediğimiz doğumsal şekil bozukluklarında memeler uzun bir tüp gibi görünmekte ve aşağıya doğru sarkmaktadır. Kullanılan cerrahi yöntemler sayesinde bu deformiteler düzeltilerek hasta yaşam kalitesinin yükseltilmesi ve özgüvenin artırılması amaçlanmaktadır.

Prof. Dr. Hüseyin Borman
Bayındır Söğütözü Hastanesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Uzmanı

23.12.2021




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız