Tüm dünyada ve ülkemizde halen bir numaralı ölüm nedeni kalp ve damar hastalıklarıdır. 40 yaşından sonra erkek ve kadınların %60’ında fazlasında hayatlarının bir döneminde kalp ve damar hastalıkları görülmektedir. 60 yaşına kadar kalp hastalığı geçirmeyen bir insan rahatlıkla 80 yaşına kadar yaşamaktadır. Ancak 50 yaşından önce kalp hastalığı geçirirseniz (kalp krizi, kalp yetmezliği, damar tıkanıklığı, felç) yaşam süreniz 20 yıl kadar kısalmaktadır.

Aslında ömrümüzü kısaltan bu hastalık, kader değildir. Kimse kalp hastalığından ve genç yaşlarda ölmemeli diyoruz. Ömrümüzü kısaltan bu hastalığa yol açan nedenleri 10 adımda sıralayalım:

- Tansiyon yüksekliği: Tansiyonunuz 14/9 dan yüksek olmamalıdır. Ideal tansiyon 12/8 dir. Hipertansiyon tehlikeli, yaşam kısaltan bir hastalıktır ancak tedavi ile kontrol altına alınabilir.  
- Şeker hastalığı: Açlık şekeri>100'ün üstünde ise artık şeker hastalığının ayak sesleri duyuluyor demektir. Açlık şekeri 125 in üstünde ise şeker hastalığı başlamış demektir. Şeker hastalığınız var ise aslında kalp hastasısınız demektir.
- Gizli şeker: Tokluk şekeri >140 ise gizli şeker hastasısınız demektir. Şeker yükleme testi yaptırmanız uygun olur
- Sigara içmek: Günde 1 paket içmek ile 1 adet içmek arasında bir fark yoktur.
- Kolesterol yüksekliği: Kalp hastası değilseniz kötü kolesterol LDL düzeyinizin 160’ın altında olması gereklidir.
- Obezite: Vücut kitle endeksi > 25. Obezite bütün kötülüklerin anasıdır. Kilo demek insülin direnci ile başlayan, şeker hastalığı, hipertansiyon, kolesterol yüksekliği ve kalp hastalığı ile sonlanan bir sürece girmek demektir.
- Egzersiz yapmamak: Günde 30 dk tempolu yürüyüş yapmıyorsanız başınız dertte demektir. Egzersiz yapmak sizi bütün kötülüklerden korur. Şekeri, tansiyonu, kolesterolü düşürür, kilo vermenizi sağlar.
- Ailede kalp hastalığı hikayesi: Anne, baba ve kardeşlerde kalp krizi, felç, damar tıkanıklığı var ise bu hastalıkların genetik olarak size miras kalma riski var demektir.
- Yaş: Sağlıklı bir yaşam tarzınız yok ise 40 yaşından sonra kalp hastası olma riskiniz artmaya başlar.
- Cinsiyet: Erkekler kadınlara oranla daha erken yaşlarda kalp hastalığına yakalanırlar. Kadınlar menopoza kadar kalp hastalığından korunurlar ancak menopoz sonrası risk erkeklerle eşitlenir. 

Dikkat ederseniz, bu 10 faktörden birçoğunu kontrol altına alabiliriz. Geleceğinizi sağlama almak için risklerinizi bilin ve yönetin. 100 yaşına kadar yaşamak hayal değil.                          
09.02.2017




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız