Vücut sağlığının bir parçası olan ağız ve diş sağlığı, aynı zamanda toplum sağlığını da etkiliyor. Bilinçli ve etkin bir ağız bakımı hiç de zor değil. Diş fırçası, diş ipi ve diş macununu doğru yöntemlerle uygulamayı öğrenirsek sağlıklı dişlere kolayca sahip olabiliriz.

Bilinçli ağız bakımı
Ağız ve diş sağlığını idame ettirmenin en iyi yolunun bilinçli ağız bakımı olduğu unutulmamalı. Ağız bakımında esas amaç, diş ve yumuşak dokular üzerindeki eklentileri ortamdan uzaklaştırmak olmalı.

Etkin fırçalama
Fırçalama sonrası aralarda besinler kalması, doğru bir temizlik yapılamadığı anlamına geliyor. Bu nedenle ‘diş fırçalama’ alışkanlığı ifadesinden ziyade, ‘etkin diş fırçalama’ alışkanlığı ifadesini kullanmak gerekiyor.

Süpürme hareketi yapın
Diş hekimi farklı bir öneride bulunmadıysa, orta sertlikte bir diş fırçası ile dişetinden ağız boşluğuna doğru bir süpürme hareketi yapılmalı. Bu hareket, etkin diş fırçalamanın ilk basamağını büyük ölçüde ortaya çıkarıyor.

Diş ipi ve arayüz fırçası
Buna ek olarak günde bir defa diş arayüzlerin diş ipi ile temizlenmesi, ağız ve diş sağlığı için tamamlayıcı bir adım oluyor.  Sabit protezi olan hastaların (kron, köprü), ortodontik tedavi görenlerin ve sıkışık diş yapısına sahip olanların; diş ipi kullanımına ilave olarak arayüz fırçaları kullanmaları öneriliyor.

Gerekirse eğitim alın
Diş ipi ve arayüz fırçası kullanımında zorluk çekiliyorsa, diş hekimine danışılmalı ve bu uygulamalara ait görsel bir eğitim alınmalı.

Hareketli protezleri akşamları çıkarın 
Hareketli protez kullanan hastalar, dişleri ya da kron ve köprüleri için mutlaka “etkin diş fırçalama” alışkanlığı edinmeli ve diş ipi, arayüz fırçaları yöntemlerini uygulamalı. Bunlara ek olarak, akşamları hareketli protezlerini mutlaka çıkartmaları ve sabaha kadar su dolu bir kapta bekletmeleri gerekiyor. Bu kabın içerisine gün aşırı temizleme tabletleri atılabiliyor. Ayrıca protezler her yemekten sonra çıkartılarak, aşındırıcı ürünler kullanmadan, akan su altında ayrı bir diş fırçası ile temizlenmeli.

17.01.2018




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız