Tatil çocuklar ile birlikte kaliteli zaman geçirebilmek için en güzel zamandır. Hem kısa tatili verimli geçirebilmek hem de çocukların isteklerini de göz önünde bulundurarak birlikte plan yapabilirsiniz. Çocuklarınız okulda kendileri için faydalı ve güzel zaman geçiriyor olsalar da, anne ve babaları ile birlikte zaman geçirerek paylaşımlarda bulunmak onları en mutlu edecek şeydir.

Okul arkadaşlarını da planlarınıza dahil edin 
Sömestr tatili kısa bir zaman aralığı olacağından çalışma disiplininden uzaklaşmadan çocuğun eğlenmesine de izin vermek önemlidir. Eğer imkanlarınız elverişli ise okuldan çocuğunuzun uzaklaşmaması için okul arkadaşları ile etkinlikler düzenlenebilir. Böylece hem okuldan uzaklaşmamış hem de sadece aile ile değil arkadaşları ile de istedikleri gibi eğlenceli zaman geçirmiş olurlar.

Tatil için verdiğiniz sözü tutun
Çocuğunuzun tatilde neler yapmak istediğini öğrenin. Bu dönem yalnızca anne ve babanın istediği etkinliklerin yapılacağı bir zaman olarak görülmemeli. Eğer çocuklarınıza tatil dönemi için bir söz verdiyseniz mutlaka bu sözü yerine getirin, onların yapmaktan hoşlandıkları şeylere biraz daha zaman ayırmaya çalışın.

Yüz üzerinden yüzlük öneriler
- Karnesine göre daha zayıf olan dersleri için nasıl bir çalışma düzeni oluşturmanız gerektiğini birlikte planlayın.
- Kış dönemi de olsa çocuğunuz doğal ortamda zaman geçirmelidir. Arkadaşları ya da aile olarak doğada yapılabilecek aktiviteler planlayın.
- Günümüz çocuklarının tatillerde en çok istedikleri şey bilgisayar başında neredeyse süresiz zaman geçirmek. Ekran yaşantısını kontrol edin, çocuğunuzun oynadığı bilgisayar oyunlarına siz de katılın.
- Ev içinde gerçekleştirilebilen sanatsal ya da hobi benzeri etkinlikler yaratın.
- Mümkünse akşamları tüm aile birlikteyken televizyonu kapatın, müzik dinleyerek sohbet edin, oyunlar oynayın.
- Bir kitabı seçin, her gün bir bölüm okuyun ve ailece kitabı tartışın.
- Ailece sinema filmi izleyin, olanağınız varsa tiyatroya gidin. Karakterleri ve senaryoyu sorgulayın.
- Tatilin son günü çocuklardan tatil anılarını yazıya ya da resme dökmelerini isteyin, yazarken yardım edin.
- İçinde sevgi, sınır, kural ve eğlence olmayan hiçbir yaklaşım çocuğu başarıya taşımaz.

Uzm. Birgül Bayoğlu
Bayındır Söğütözü Hastanesi Çocuk Gelişimi Uzmanı

19.01.2018




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız