Oldukça küçük yaşlarda başlayan eğitim serüveninde çocukları uzun bir maraton bekliyor. Notlar ve karne de bu maratonun bir parçası. İletişim çağında olduğumuzdan artık anne ve babalar, karneler eve gelmeden önce notların çoğundan haberdar olsa da karne günü heyecanı çocuklar ve ebeveynler için önemini sürdürüyor. Bir ders yılı boyunca okullarda farklı sınıf düzeylerinde öğretilen konuların öğrenciler tarafından ne kadar öğrenildiğini test eden pek çok sınav yapılıyor. Karnede listelenen notlar da, bu sınavlarda ne kadar puan toplandığını gösteren kanıt niteliğinde. Karne konusundaki ebeveyn tutumları ise çocuğun psikolojisinde önemli bir yere sahip... Karnenin birlikte değerlendirmesi ve birlikte çözüm yollarının aranması da önemli...

Okulda başarının anahtarları
Okul başarısı pek çok öğrenci tarafından önem verilen bir konu. Öğrencinin aldığı farklı dersler için yapılan sınavlarda başarılı olmasını sağlayacak aşamalar şöyle sıralanabilir: 
- Derslere düzenli katılmak
- Dersi dinlemek
- Anlatılan konuyu anlamak
- Anladığı konuları kendi kendine düzenli olarak tekrar etmek (soru çözmek, konu çalışmak)
- Dersin sınavından önce daha önce anlaşılmış ve tekrar edilmiş konuların topluca tekrar edilmesi.

Bu aşamaların herhangi birinde sorunu olan, sorumluluğunu alamayan, dikkat eksikliği ve ya öğrenme güçlüğü yaşayan öğrenciler için anne babaların takipte olması ve gereken desteği sağlayabilmesi önemlidir. 

Bu hataya düşmeyin
Öğrencilerin sadece akademik başarısının öne çıkması, sosyal ve duygusal ihtiyaçlarının gözardı edilmesi anne-babaların sıklıkla yaptığı hatalardandır. Buna bağlı olarak günümüzde öğrencilerin okula karşı isteksiz olma, ödev ya da diğer akademik sorumlulukları almada zorlanmaları giderek artmaktadır.

Çocuğun isteksizliğini arttıran faktörler şu şekilde sıralanabilir:
- Okulda geçirilen saatlerin çok uzun olması nedeniyle öğrencinin kendine zaman ayıramaması ve sıkılması,
- Öğretmenlerin gereğinden fazla ödev veriyor olmaları,
- Öğrencinin okula gitmek dışında sanat ve ya spor ile ilgili bir uğraşının olmaması
- Ailenin öğrenciden beklentilerinin yüksek oluşu ve başarıya yönelik baskıcı tutumları,
- Öğrencinin yetenek ve ilgi alanlarına yönelik olarak değerlendirilememesi çocukların isteksizliğini artıran faktörlerdendir.

Tatil önerileri
Karne, notlarla ilgili bilgi verdiği kadar, anne-babaların özeleştiri yapması için de iyi bir fırsattır. Tatil döneminde çocuğunuzla aranızdaki bağı kuvvetlendirmek için birlikte kaliteli zaman geçirebilir, onun ev içinde sorumluluk almasını sağlayabilir ve eksiklerini gözden geçirmesi konusunda onu motive edebilirsiniz.

08.06.2018




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız