Genital organları yerinde tutan ve destekleyen dokular pelvik taban olarak adlandırılır. Bu yapının fonksiyonu bozulduğunda pelvik organlar aşağıya doğru yer değiştirir ve vajende genişlik ve gevşeklik hissi, idrar kaçırma, cinsel haz ve orgazm olma problemleri gibi genital, seksüel ve üriner şikayetler ortaya çıkar. Ayrıca ilerleyen yaş ve menopoz sonrası dönemde vajinal kuruluk, ilişki sırasında ağrı-kanama, kaşıntı, idrarda yanma, idrar tutmada zorluk, ciltte elastikiyet azalması, gevşeme, kuruluk ve çizgilerin artması gibi sorunlar ortaya çıkar.

Sonuç olarak bütün bu şikayetler, kadınların büyük bir yüzdesini etkiler ve kadınların mutsuz olmasına, güven kaybı yaşamalarına neden olur. Artık ısı kontrollü radyofrekans ile vajinal gevşeme, idrar kaçırma ve vajinal incelme şikayetlerinden ameliyatsız kurtulabilirsiniz.

Vajinal gençleştirme için şimdiye kadar uygulanan labioplasti, vajinoplasti, perineoplasti gibi cerrahi operasyonlara alternatif olarak ortaya çıkan RF sayesinde:
- Vajenin sıkılaşması, cinsel uyarı, haz almada, orgazm olmada artış,
- İdrar kaçırma tedavisi,
- Vajinal incelme (atrofi) tedavisi ve genital estetik problemlerinin ameliyatsız tedavisi mümkün olmaktadır.

Bu şikayetlerden biri ya da birkaçına cevabınız evet ise çözüm ısı kontrollü radyofrekans
- Gülerken, hapşırırken, öksürürken, koşarken istemsiz idrar kaçırma probleminiz varsa,
- Siz veya partneriniz cinsel ilişki sırasında haz alma problemi yaşıyorsanız,
- Genital organlarınızın görünümünden memnun değilseniz,
- Özellikle menopoz sonrası vajinal kuruluk, ilişki sırasında ağrı şikayetiniz varsa,

RF ile vajinal gençleştirme 
Vajenin gevşemesi ve sıkılığını kaybetmesinden en çok gebelik süreci ve doğum olayı sorumludur. Menopoz, kilo alıp verme periyodları, sigara kullanımı, hormonal bozukluklar, geçirilmiş genital cerrahi diğer sorumlu nedenlerdir. Özellikle genetik ve yapısal olarak kas ve bağ dokuları zayıf olan kadınlar, kronik öksürüğü, kronik kabızlığı olanlar, doğum yapmamış olsalar bile genital taban hasarı ve vajinal gevşeme problemi ile erken yaşlarda karşılaşabilirler.

Gebelik sürecinde rahmin büyümesine bağlı olarak karın içi basıncın giderek artmasıyla genital organlar aşağı doğru itilir ve genital taban sürekli olarak stres ve zorlanmaya maruz kalır. Vajinal doğum sırasında genital yapıların önemli derecede gerilmesi, bu yapıların fazlaca zorlanması, yapısal ve fonksiyonel değişikliklere neden olur ve bu değişiklikler kalıcı olabilir.

Sezaryen ile doğum yapan kadınlardaki genital taban hasarı, vajinal yoldan doğum yapan kadınlardan daha azdır ancak esas hasarı gebelik sürecinin verdiği unutulmamalıdır. Bu nedenledir ki vajinal doğum olayının olumsuz etkileri önlense bile, gebelik sürecinin zararlı etkileri kalıcı olacaktır.

RF ile idrar kaçırma tedavisi
İdrar kaçırma, fiziksel aktivite, öksürme, hapşırma, ıkınma gibi karın içi basıncını arttıran durumlarda ortaya çıkan ve yaşam kalitesini azaltan istemsiz bir durumdur. Vajinal kanalın sıkılığını kaybetmesi ve gevşemesi ile birlikte yaşanan, kadının hayatını kabusa çeviren, idrar tutamama, idrar kaçırma problemi genellikle gebelik döneminde ortaya çıkar. Vajinal doğumda en sık ve en fazla etkilenen bölgenin ön kompartman olduğu bulunmuştur, doğum sonrası kadınlarda idrar kaçırma daha sık görülür.

İdrar kaçırmadan sorumlu bir başka önemli faktör de ilerleyen yaş ve menopoz sonrası dönemdir. Cilt ve bağ dokusuna sağlamlık ve esneklik veren elastin, kollajen, hyalüronik asit sentezindeki azalma 30’lu yaşlarda başlar ve menopoz sonrası dönemde östrojenin azalmasıyla birlikte hız kazanır. Menopozdaki kadınların %60’nda az ya da çok idrar kaçırma şikayeti vardır.

Radyofrekans aynı zamanda idrar kaçırmanın cerrahi olmayan tedavisinde kullanılmaktadır. Radyofrekansın idrar kesesi boynuna uygulanması ile dokudaki, yeni kolajen sentezi ve kollagenin yeniden yapılandırılması tetiklenir ve kollagen liflerinin kasılmasını, doku kontraksiyonunu sağlar. Sonuçta uygulanan dokunun sıkılığını ve elastikiyetini artırarak vajinal ve idrar kesesi boynu destek dokusunun sıkılaşması gerçekleşir.

RF ile vajinal kuruluk tedavisi
Menopozdaki kadınların %60’ı cinsel olarak aktif olduğundan en önemli şikayet vajinal kuruluk sonucu yaşanan ilişki sırasındaki ağrıdır. Vajinal incelmeye bağlı olarak, cinsel istek ve uyarıda azalma, vajinal enfeksiyonlar, yanma, kaşıntı, tahriş, kanama, idrarda yanma, idrar tutmada zorluk, ciltte elastikiyet azalması, ciltte gevşeme, kuruluk ve çizgilerin artması gibi sorunlar ortaya çıkar. Menopoz sonrası vajinal incelmenin RF tedavisi ile vajenin ıslaklığı artar, dokulardaki hassasiyet artar, vajinal gevşeklik, idrar kaçırma, aşırı aktif mesane, hafif-orta idrar torbasında sarkma şikayetleri tedavi edilir.

Genital estetik
Doğuştan veya doğum travmaları, yaşlanma ile ortaya çıkan dış genital organlardaki kırışıklık, sarkma, renginde koyulaşma, içinin boşalması, uzaması, asimetri gibi şekil bozuklukları da ameliyatsız olarak RF ile tedavi edilebilmektedir.

Uygun yöntemin seçilebilmesi, hastanın yaşı ve muhtemel doğum travmalarının varlığına göre genital bölgenin spesifik koşullarının değerlendirilmesi, kaç seansın gerekli olduğunu belirlemek için kadın doğum uzmanının muayenesi çok önemlidir. Ağır bozukluk ya da deformasyonlarda bazen cerrahi ilk seçenek olabilir. Ancak cerrahi tedavi ve radyofrekansın birlikte uygulandığı durumlarda da sonuç daha başarılı ve kalıcı olacaktır. Pek çok hastada tek uygulama bile yeterli olurken vajinal kanal ve cinsel ilişkide önemli derecede iyileşmeyi gerçekleştirecek seans sayısı ortalama 3-5 arasıdır, ancak vajinal dokunun yapısı, yaş faktörü ve esneklik derecesine göre seans sayısı uzatılabilinir.

RF sırasında genel anesteziye gerek duyuluyor mu?
Isı kontrollü radyofrekans ile vajen gençleştirme işlemi öncesinde lokal veya genel anesteziye, vajene spekulum uygulanmasına gerek yoktur. 18 yaş üzerindeki her yaş grubuna adet dönemi dışındaki herhangi bir günde uygulanabilir.

Öğle tatilinde vajina gençleştirme
RF ile vajina gençleştirme işlemi; günün herhangi bir saatinde, öğlen tatilinde bile uygulanıp, günlük iş ve olağan yaşantıya devam edilebilir. İşlem sonrasında cinsel ilişkide bulunmak, denize ya da havuza girmek serbesttir. Spiral kullanan, emziren kadınlarda da gönül rahatlığı ile uygulanabilir. Doğum sonrası doğal toparlanma sürecinin tamamlanması için 2-3 ay bekledikten sonra uygulanması önerilir. Pek çok hastada tek uygulama bile yeterli olurken seans sayısı hastanın durumuna göre belirlenir.

Vajen gençleştirmenin avantajları 
- Ameliyat, anestezi, kesi ve dikişe gerek yoktur (non-invasive)
- Uygulama esnasında veya sonrasında acı duyulmaz
- Günlük yaşama ve seks hayatına hemen dönülebilir
- Yüksek başarı oranları ve hasta memnuniyeti sağlayan etkili bir çözümdür
- Komplikasyon riski ve yan etkisi olmayan güvenilir bir işlemdir
- Öğle arasında bile uygulanabilecek kadar kısa sürer

10.07.2018




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız