Coronavirüs salgını, küresel boyutta dünyayı etkilemeye devam ediyor. Ülkemizde görüldüğü günden itibaren artarak çoğalan virüse karşı hem kendimizin hem de başkalarının sağlığını korumak için evden çıkmadığımız bu günlerde, eğlenceli ve eğitici uğraşlar planlamak zamanı etkili kullanmamızı sağlıyor.

Evde kalmak, toplum sağlığımızı korumanın önemli bir adımı. Tüm günü evde geçirmeye alışkın olmayan insanların ise bu konuda zorluk yaşadığı görülüyor. Uzun saatler boyunca aynı ortamda bulunan kişilerin planlama yapmak zorunda kalacaktır. Planlama birbirimizin sınırlarına saygı göstermemizi sağlayacaktır. Ayrıca bir-iki hafta sosyalleşmeden geçireceğimiz bu günlerde her günümüzü kendi başımıza planlamanın tadını da çıkarmak gerekiyor. Birlikte yapacağımız etkinlikler karşılıklı keyif alınan konulardan seçilmesi, birlikte plan yaptıysak başka bir konu ya da günlük işlerle kesilmesine izin vermemek aramızdaki iletişimi sağlıklı kılar.  Bazı aktivitelerin günlük yaşam işlerinin içine eklenmesi ev içi işlerinin de tamamlanmasını sağlar, zaman kazandırır.

Ailenizle birlikte evde yapabileceğiniz etkinlikler

  • Okula gidecekmiş gibi güne erken başlayın.
  • Kahvaltıyla başlayan aile yemekleri evde olunca 3 öğün olacaktır, tüm öğünlerde birbirinizle paylaşımlarda bulunun.
  • Ev işlerinin içinde hangilerini yapmak istediğini çocuklarınıza sorun.
  • Anılarınızı içeren fotoğraflara bakın.
  • Bazı çocuklar mutfak şefliğini çok sever. Lezzetli börekler ve kekler pişirmek rahatlatıcı bir aktivite olabilir. Ailenizle birlikte yeni bir lezzet yaratın. Aile üyelerinden birinin okuduğu bir kitabı analiz etmek okumayanların da bilgi sahibi olmasını sağlayacaktır. Dili nasıldı, karakterler, kurgu vb. içerikleri konuşarak yazarı anlama fırsatı yakalayın.
  • Kutu oyunları, film izleme, Tabu gibi birlikte heyecanlı oyunlar oynayarak birbirinizi tanıyın.
  • Kumbara Dergisi, Meraklı Minik, Araştırmacı Çocuk ve Bilim Çocuk gibi dijital dergileri inceleyin.
  • Dijital ortam açılan müzeleri gezin.
  • Mutlaka canlı bir dijital konser dinleyin.
  • Evden uzaklaşmadan açık havada zaman geçirin.
  • Anne-çocuk, baba-çocuk teke tek sohbet saatleri yaratın ve birbirinizi dinleyin.
  • Önemli olan birlikte geçirdiğiniz zamanlarda ailenize uygun olacak aktiviteleri kendiniz yaratabilmeniz çünkü en çok bu anlarda beynimiz yaratıcılığımızı geliştiriyor. Başkalarının önerileri yol gösterici olabilir ancak sizin yaratılarınız daha etkili olacaktır. Kendi aktivitelerinizi geliştirip hayata geçirin.
  • Evdeki zamanın tümünü birlikte geçirmeye çalışmayın. Herkesin kendine ait zamanına saygı duymak önemlidir; bazen sessizce gökyüzünü izlemeyi de ihmal etmeyin.


Uzm. Dr. Birgül Bayoğlu
Bayındır Söğütözü Hastanesi Çocuk Gelişimi Uzmanı

25.03.2020




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız