Dünyamız COVID-19 pandemisi ile ilgili çok önemli bir sınav verirken, hem göz sağlığımızı korumamız hem de göz hastalıklarımızın tedavisini ertelememiz büyük önem taşıyor. Öncelikle göz sağlığımızı korumak için çok basit 2 adımı takip etmemiz önemli. Kontak lens kullanılıyor ise gözlük kullanımına geçilmesi ve gözleri ovuşturmaktan kaçınılması, göz sağlığının korunmasına büyük destek sağlayacaktır.

Alınan tüm tedbirlere rağmen, gözlerde gelişen ani şikayetlerin ise aksatılmadan doktor kontrolünden geçmesi gerekiyor. Ani görme kaybı, çift görme, gözde ışık çakması, gözde sinek uçuşması ve göz yaralanmaları gibi durumlar çoğunlukla retina yırtığına ve görme sinirini etkileyen nörolojik hastalıklara işaret ediyor ve vakit kaybetmeden müdahale edilmesi gerekiyor. Zamanında hekime başvurmamak, gözde kalıcı hasar ve ciddi görme kayıplarına yol açabiliyor.

Ertelenen göz problemleri daha büyük sorunlara yol açabilir

Glokom takipli hastaların, ilerlemiş ve sertleşmiş kataraktı olanların, göz içi enjeksiyon gereken sarı nokta hastalığı olanların ve diyabetik göz hastalıklarının ertelenmesi çok riskli. Bu tedavilerin uzun süre ertelenmesi geri dönüşü olmayan görme azalmasına ya da tedaviye cevap alınamamasına neden olabiliyor. Zamanında tedavi edilmeyen katarakt nedeniyle cerrahide zorluklar, görmede azalma ve glokom gibi problemler ortaya çıkıyor.

Aynı şekilde çocukların da yetişkenlerde olduğu gibi görme bozukluklarına ve şikayetlerine pandemi döneminde de olsa kulak verilmesi gerekiyor. Online eğitim ile birlikte çocuklarımız tüm günü ekran karşısında geçiriyor. Ekranların çok kullanıldığı bu dönemde görme bozuklukları ve göz tembelliği gibi durumlar, geç kalındığında tamamen tedavi edilemeyebiliyor

Online doktor görüşmesi

Bu dönemde tabii ki mümkün olduğu kadar evlerinizde kalmanız gerektiğini destekliyoruz ancak acil muayene gerektiren durumlarda yanınızda olabilmek adına çaba da sarfediyoruz. Bayındır Sağlık Grubu olarak, gözde kızarıklık, çapaklanma ve göze ait diğer şikayetlerinizde online doktor görüşmesi hizmeti veriyoruz.

24.12.2020




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız