Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı

Üyelikler

Yayınlar

Bilimsel Yayınlar

• Türkoğlu Ü., Tamer Toptani S., Öztezcan S., Uysal M., Toker G.: The Effects of N-acetylcysteine Treatment and Nitric Oxide Synthase İnhibition on Oxidative stres İnduced by E.Coli Endotoxin. Biochemical Archives 14,33-41,1997

• Uysal M., Uğurnal, B., Doğru Abbasoğlu S., Tamer Toptani S., Koçak Toker N., Toker G.: Lipid Peroxidation and Antioxidant Enzymes in Livers and Brains of Aged Rats. Mech. Ageing. Dev. Nov;98(2):177-80, 1997

• Gökkuşu C., Palanduz S., Tamer S.: Oxidant and Antioxidant Systems in Patients: İnfluence of Vitamin E supplement. Endocr Res. Aug:27(3)377-86,2001

• Ömer Güzel, Semra Toptani, Olay Küçükdeveci: Evaluation of the IMX Homocysteine Assay in Turkey. Abbott Laboratory (Italy-1998)

• Gökkuşu C., Gökalp Ö., Toptani S., Yarman S.: The Relationship Between Plazma Lipid Composition and Antioxidant Vitamins in Hyper Cholesteromic Rats. Free Radicals in Healt and Disease (İstanbul- 1995)

• Uysal M., Uğurnal B., Doğru Abbasoğlu Semra., Toptani S. Koçak Toker N., Toker G.: Yaşlanmanın Karaciğer Mitokondrisinde Lipit Peroksidasyonu ve Antioksidan Sistem Üzerine Etkisi. XIII. Ulusal Farmakoloji Kongresi (Antalya-1996)

• Oğuz H., Yarman S., Akpınar D., Tanakol. R., Kolancı Ç., Abbasoğlu S., Akköse A., Toptani S., Gökkuşu C.: Üniversite Öğrencilerinde Guatr Prevalansı ve İdrar ile İyot Atılımı Tayini. 19. Ulusal Endokrinoloji Diyabetoloji ve Endokrin Cerrahi Kongresi (İstanbul-1996)

• Koçak Toker N., Doğru Abbasoğlu S., Uğurnal B., Toptani S., Toker G. Uysal M.: Yaşlı Sıçanlarda Karaciğer ve Beyin Lipit Peroksidasyonu ve Antioksidan Enzim Düzeyleri. 1. Ulusal Serbest Radikaller ve Antioksidanlar Kongresi (Antalya-1997)

• Gökkuşu C., Yarman S., Gökalp Ö., Toptani S.: Lipid Peroxidation and antioxidant Vitamins in Hyperthyroid Patients under Antithyroid Therapy. VIII. Bienniel Meeting International Society for Free Radical Research (Barcelona-Spain, 1998)

• Yeşim Eralp, Adnan Aydıner, Semra Toptani, Faruk Tas, Erkan Topuz: Circulating HER-2/Neu Levels in Patients with Melanoma. Moleculer Targets and Cancer Therapeutics. AACR-NCI-EORTC International Conference. (Florida-2001)

İlgi Alanları

Ödüller