Nöroloji

Kariyer

Üyelikler

Yayınlar

Uluslararası hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

1. E, Yilmaz R, Qiu Y, Yalap OE, Aydin O, Ergenc HI, Akbostanci MC. The effect of Subthalamic nucleus deep brain stimulation on verb and noun naming in Turkish-Speaking Parkinson's disease patients. Brain Lang. 2021 Jan;212:104865. doi: 10.1016/j.bandl.2020.104865. Epub 2020 Oct 22. PMID: 33220645.

2. Taşdelen, Elifcan; Kızıl, Erguvan Tuğba Özel; Aydemir, Sabiha Tezcan; Yalap, Ömer Eray; Bingöl, Ayşe Petek; And Kutlay, Nüket (2022). "Determination of miR-373 and miR-204 levels in neuronal exosomes in Alzheimer’s disease," Turkish Journal of Medical Sciences: Vol. 52: No. 5, Article 4. https://doi.org/10.55730/1300-0144.5484.

Ulusal hakemli dergilerde yayımlanan makaleler

1. Eda Aslanbaba Bahadır, Mine Hayriye Sorgun, Zerin Özaydın Aksun, Tehran Allahverdiyev, Onur Bulut, Şeyda Erdoğan, Fatma Tuğra Karaarslan, Aygül Nadirova, Büşra Ölmez, Canay Önder, Turgut Şahin, Ömer Eray Yalap, Zehra Yavuz, Abdullah Yasir Yılmaz, Mustafa Erdoğan, Canan Togay Işıkay. Etiologic Subtypes, Risk Factors and Early Outcome of Acute Ischemic Stroke in Females. Turk J Neurol. 2021; 27(2): 187-191 | DOI: 10.4274/tnd.2021.09086

Ulusal bilimsel toplantılarda davetli konuşmacı olarak yapılan sunumlar

1. ‘Paraneoplastik Otoimmün Ensefalit Olgu Sunumu’, Nöroimmünoloji Laboratuvar Kursu (Uygulamalı), 8-10 Eylül 2023, Ankara

Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarına tam/özet metni basılan sözlü ve poster bildiriler

1. Ömer Eray Yalap, Zeynep Kuzu, Seyda Erdogan, Nursel Aydın. Nörobruselloz: Bir Olgu Sunumu, 52. Ulusal Nöroloji Kongresi, E-poster, EP-142, Antalya, 2016.

2. Ömer Eray Yalap, Zeynep Kuzu, Seyda Erdogan, M. Cenk Akbostancı. Hiperglisemi ile İlişkili Akut Hemikore: İki Olgu Sunumu. 52. Ulusal Nöroloji Kongresi, Tartışmalı E-poster, TEP-99, Antalya, 2016.

3. Ömer Eray Yalap, Canan Yücesan. Fingolimod Yan Etkisi Olarak Trombositopeni: Olgu Sunumu. 12. Klinik Nöroimmünoloji Sempozyumu, Tartışmalı E-poster, TEP-1, Antalya, 2022.

4. Ömer Eray Yalap, Seyda Erdoğan, Canan Yücesan. Kitleyi Taklit Eden Bir Serebral Erdheim Chester Hastalığı Olgusu. 12. Klinik Nöroimmünoloji Sempozyumu, Sözel Sunum, SS-67, Antalya, 2022.

Uluslararası bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitaplarına tam/özet metni basılan sözlü ve poster bildiriler

1. Ömer Eray Yalap, Ege Çadırcı, Turgut Şahin, Mine Hayriye Sorgun, Akın Fırat Kocaay, Canan Togay Işıkay. Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde PEG Takılan İskemik İnme Hastalarının Takip Sonuçları. 1. Anatolia Kongreleri, Sözlü Sunum, Ankara, 6-8 Ekim 2023.

2. Ömer Eray Yalap, Gizem Öztürk, Burak Özaltun, Mine Hayriye Sorgun, Cenk Akbostancı, Şule Şengül, Canan Togay Işıkay. Parkinson Hastalığı İle Diğer Nörolojik Hastalıkların Ambulatuar Kan Basıncı Takibindeki Gece Bulgularının Karşılaştırması. 1. Anatolia Kongreleri, Sözlü Sunum, Ankara, 6-8 Ekim 2023.

3. Eda Aslanbaba, Seyda Erdogan, Omer Eray Yalap, Canan Togay Isikay, Canan Yucesan. Steroid-dependent orbital myositis: Case report. European Neuro-Ophthalmological Society (EUNOS) 13th Meeting, Poster Özeti, PE06, Budapeşte, Macaristan, 2017.

4. T. Sahin, S. Erdogan, M.H. Sorgun, T. Karaaslan, A.Y. Yilmaz, Z. Yavuz, E. Yalap, C. Onder, B. Olmez, A. Nadirova, M. Erdogan, O. Bulut, E. Aslanbaba, T. Allahverdi, Z. Ozaydın Aksun, C. Togay Isikay. V1 stenosis of Acute Ischemic Stroke in the Posterior Circulation due to Large Artery Atherosclerosis. 5th ESO Conference 2019, P ESOC-AS15-022, Poster Özeti, Milano, İtalya, 2019.

Uzmanlık Alanları

- Nöroimmünoloji