Anesteziyoloji ve Reanimasyon

Kariyer

Üyelikler

Yayınlar

• Lumbosakral Pleksus Bloklarının Erken Dönem Postoperatif Kognitif Fonksiyonlar Üzerine Etkisi. Tez Çalışması. 2010

• B. Günaydın, H. Celebi, G. Alp, Ç. Çifter, A. Erdem. Breast Cancer in the Last Trimester Pregnant: Anesthesia for Mastectomy and Cesarean Section. Turkish Journal of the Anaesthesiology and Reanimation, 2008; 36(5):324-328

• L. Karabıyık, İ. Güngör, G. G. Alp, K. Kaya. Anesthetic management of epidermolysis bullosa: a review and report of two cases. Acta Anaesth. Belg. 2009; 60: 51-54. (TARK 2007’ de poster olarak sunulmuştur.

• The European Anesthesiology Congress, Euroanaesthesia 06-09/06/2009-Milan/Italy poster bildiri özetleri:

• L. Karabıyık, G. Alp, E. Inal. Tubeless superimposed high-frequency jet ventilation in microlaryngeal surgery. EJA 2009; 26(supp 45):221/19AP4-8.

• L. Karabıyık, G. Alp. Anaesthetic management in patients with epidermolysis bullosa dystrophica. EJA 2009; 26(supp 45):227/19AP6-9.

• B. Günaydın, N. Eryılmaz, G.G. Polat. Comparison of Maternal and Neonatal Effects of Fixed Volume of Crystalloid or Colloid Preloading for Elective Cesarean Sections before Spinal Anesthesia. Anestezi Dergisi, 2009, 18 (4); 205-210.

• 30th Annual ESRA Congress- 7-11/09/2011 – Dresden/Germany

• G. G. Polat, K. Kaya, AB. Çaycı, Ö. Gülbahar. The Effects of Lumbosacral Plexus Blocks on The Early Postoperative Cognitive Functions. / E-poster

• İ. Güngör, T. Tezer, G.G. Polat, E. Esen, B. Günaydın, K. Kaya. Popliteal Sciatic Nerve Block in a Pregnant Patient- case report / Poster,

• İrfan Güngör, Tolga Tezer, G. G. Polat, Erdinç Esen, Berrin Günaydın, Kadir Kaya, Popliteal sciatic nerve block in a pregnant patient in the last trimester. Turkish Journal of the Anaesthesiology and Reanimation, Turk J Anaesthesiol Reanim. 2015 Aug; 43(4):279-81. doi: 10.5152/TJAR.2014.87699

• Zeynep Ersoy,Asude Ayhan, Aycan Özdemirkan, G.Gülşah Polat, Pınar Zeyneloğlu, Gülnaz Arslan, Mehmet Haberal, Anesthetic and Perioperative Management for Nontransplant Surgery in patients after Liver Transplanted Patients, Exp. Clin. Transpl. 2017 Feb, 15 (suppl 1):42-45

Çeviriler

• Kathryn J. Alexander, William Camann. Kolay Doğum - Daha Az Ağrılı ve Daha Keyifli Bir Doğum İçin Her Kadının Rehberi; 1. Baskı. Çeviri ed: B. Günaydın, Çevirenler: Ece Dumanlar Tan, G. Gülşah Alp, Gözde İnan, Hakan Dayanır. İlke Yayıncılık : Ankara, 2008.

• Camran Nezhat, Farr Nezhat, Ceana Nezhat. Nezhat’s Operative Gynecologic Laparoscopy and Hysteroscopy. Bölüm 3: Anestezi, Dr. Berrin Günaydın, Dr. G. Gülşah Polat.

• Wake Forest University Obstetrik Anestezi Ders Müfredatı. (Basım aşamasında)

• Sık Karşılaşılan İntraoperatif Problemler. In: Pocket Anesthesia – Çeviri Editörü. Prof. Dr. Ercan Kurt - Doç. Dr. Ali Sızlan . Anestezi Cep Kitabı- Özet Bilgiler ve Güncel Notlar. Ankara: Güneş Tıp Kitabevleri; 2015

• Mekanik Ventilasyon. In: Pocket Anesthesia – Çeviri Editörü. Prof. Dr. Ercan Kurt - Doç. Dr. Ali Sızlan . Anestezi Cep Kitabı- Özet Bilgiler ve Güncel Notlar. Ankara: Güneş Tıp Kitabevleri; 2015

Kitap Bölümü Yazarlığı

• Solunum Desteği. In: Pediyatrik Anestezi Akıl Notları.- Aslı Dönmez, Jülide Ergil, Derya Özkan editors.. Güneş Tıp Kitabevleri; 2015. p.387-418., Yazarlar: G. Gülşah Polat, Pınar Zeyneloğlu,

Hakemlik

• Turkish Journal of Medical Sciences (SCI-Exp : Science Citation Index-Expanded (SCI dahil)) Dergisi’nde 3 ayrı makale için hakemlik.

• Türk Anestezi ve Reanimasyon Dergisi’nde 5 ayrı makale için hakemlik.

• 13. Ulusal Yoğun Bakım Kongresi, 2006, Antalya.

• Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 40. Ulusal Kongresi, 2006, İstanbul.

• GÜDAM Deney Hayvanları Uygulama ve Etik Kursu IV, 2007, Ankara.

• I. GÜTF “Periferik Sinir Blokları Kursu”, 2008, Ankara.

• 10. Ulusal Rejyonel Anestezi Kongresi, 2009, İstanbul.

• 10. Ulusal Rejyonel Anestezi Kongresi Geliştirme Kursları, “Kadavrada Pleksus Blokları” Kursu, 2009, İstanbul.

• II. GÜTF “Periferik Sinir Blokları Kursu”, 2009, Ankara.

• Klinik Araştırmacı Eğitim Programı. Gazi Üniversitesi, 2009, Ankara.

• Türk Anesteziyoloji ve Reanimasyon Derneği 44. Ulusal Kongresi, 2010, Antalya.

• Ankara Akupunktur ve Tamamlayıcı Tıp Derneği, Uygulamalı Kulak Akupunkturu Kursu, 2011, Ankara .

• TSE Kalite Yönetim Sistemi: “Kalite Yönetim Sistemi Temel Eğitimi”, “Kalite Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi” ve “Kalite Yönetim Sistemi Dokümantasyon Eğitimi”, 2011, Bartın.

• 30th Annual European Society of Regional Anesthesia Congress, 2011, Dresden, Germany.

• Mekanik Ventilasyon Kursu, Türk Yoğun Bakım Derneği, 2012 Diyarbakır.

• Multiprofessional Critical Care Review Course, Society of Critical Care Medicine and Turkish Society of Intensive Care, 2012, İstanbul

• Ulusal Tıp Eğitimi Akreditasyon Kurulu (UTEAK) Eğiticilerin Eğitimi Kursu, 2013, Ankara

• 2nd European Airway Congress, European Airway Management Society, 2013, İstanbul

• Teaching The Airway Teachers (TAT) Course, 2013, İstanbul