Eksik dişler estetik açıdan hoş olmayan bir görünüme neden olduğu gibi çiğneme fonksiyonunu etkileyerek genel sağlık üzerinde de olumsuzluklar yaratıyor. Bu olumsuzlukların giderilmesinde rol oynayan implantlar, önemli avantajlar sağlıyor.

Neredeyse her birey, hayatı boyunca karşılaştığı herhangi bir sebep nedeniyle diş kaybı yaşıyor. Kimi durumlarda bu eksiklikler, total dişsizliğe kadar uzanıp, ağızda hiç bir doğal dişin kalmadığı durumların yaşanmasına sebebiyet verebiliyor. Ağızdaki dişler sadece estetik açıdan değil, çiğneme fonksiyonunu sağlama ve konuşmaya yardımcı olma gibi roller de oynuyor. İmplantlar ise bu kriterlerin yerine getirilmesinde önem taşıyor.

İmplantın avantajlarından bir tanesi, diş eksikliklerini tamamlarken diğer dişlere işlem yapılma zorunluluğu olmamasıdır. Yani bir diş eksikliğini gidermek için, eksikliğin önünde veya arkasındaki dişleri kesip köprü yapma zorunluluğu bulunmuyor. Ayrıca çekilen dişin bulunduğu kısımda, fonksiyonsuz kalan çene kemiği bölgesindeki kemik erimesi implant takıldıktan sonra durduruluyor. İmplantlar böyle bölgelerde bir diş gibi davranarak gelen çiğneme basınçlarını doğrudan çene kemiğine iletiyor, bu kemik üzerinde bir nevi masaj etkisi yaratıyor. Masaj ise kan dolaşımını ve doku beslenmesini artıracağından o bölgedeki kemik erimesini durduruyor.

(İmplant uygulamasına ilişkin bilgilendirme videomuzu aşağıda izleyebilirsiniz)

İmplant, oluşabilecek profil bozukluklarını engelliyor

Dişli ağızlarda alt ve üst çene, belli bir yükseklik ve boyutta kapanıyor. Diş kayıplarında çok gecikilirse, kayıp dişin ön ve arkasındaki dişler, çekilen bölgeye doğru ilerleyeceğinden hastanın normal boyuttaki kapanışı azalmaya, değişmeye başlıyor ve bu da uzun vadede bir takım kapanış ve eklem bozukluklarına yol açıyor. İmplantların yerinde ve zamanında uygulandığı durumlarda, kapanış kaybından dolayı oluşan dikey boyut kaybı engelleniyor. Bu da hastanın hem iskeletsel konforunu sağlıyor hem de dikey boyut kaybından dolayı yüzünde oluşacak profil bozukluklarını engelliyor.

Çiğneme fonksiyonlarının %85'i geri kazandırılıyor

Çiğneme fonksiyonunun %85’i büyük azılar arasında kalan dişlerle gerçekleşiyor. Bu, alt çenede 12 ve üst çenede 12 olmak üzere 24 adet dişi işaret ediyor. Alt ve üst çenesinde hiç dişi olmayan hastalarımızda 6 adet üst ve 6 adet alt bölge olmak üzere toplamda 12 adet implant ile hastalarımızın çiğneme fonksiyonunun %85’ini, kendi doğal dişleri gibi ağızda kalan, takılıp çıkarılmayan implant üstü köprüler ile hastalarımıza iade ederek, yaşam konforlarını artırıyoruz.

İmplantların kullanım süresi insan ömrü ile yarışıyor

Ağıza takılan bir implant, öncesinde hekimin, sonrasında hastanın bütün protokolleri yerine getirmesi şartı ile uzun yıllar sahibine hizmet etmekte ve nadiren sorun çıkartmaktadır. Nasıl ki yeni ve pahalı bir araba alındığında, garanti kapsamındayken düzenli olarak servisine gidip bakımlarını yaptırıyorsak, implant yapıldıktan sonra da düzenli olarak hekimimize görünmeli, bakımlarımızı ve kontrollerimizi yaptırmalıyız. Arabanın garantisi bile belirli bir süreyken, sistemik bir hastalık geçirilmediği, ağız bakımı düzenli yapıldığı ve düzenli kontrollere gidildiği durumlarda, bir implantın kullanım süresi insan ömrü ile yarışmaktadır.

Dt. Bülent Torun
Bayındır Tuzla Diş Kliniği Tedavi ve Protez Uzmanı

30.04.2021




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız