Sağlıklı zayıflama yöntemleri

Öncelikle sağlıklı kilo vermek için genel bir doktor kontrolünden geçmek, yapılacak ilk adım olmalıdır. Yapılan kan tahlilleri ve doktor kontrolünden sonra ikinci basamak ise bir diyetisyene başvurmak olacaktır. Diyetisyen, zayıflama yönetimlerden hangisinin sizin için daha doğru olacağına karar verecektir. Bu kararı verirken kişinin sağlık durumu da göz önünde bulundurulmalıdır. Burada amaç dengeli bir beslenme planı ile sağlıklı ve kalıcı kilo vermek olmalıdır. Bu da dengeli ve düzenli bir beslenme planı ile mümkün olacaktır. Aslında sağlıklı ve hızlı zayıflama aynı anda olabilecek bir süreç değildir. Nedeni hızlı verilen kilo tekrar fazlası ile geri gelmektedir. Davranış değişiklikleri ile yapılan diyet, en sağlıklı zayıflama yöntemidir.

Kilo kaybı sırasında amaç, vücuttatki yağ dokusundan kilo kaybı olmasıdır. Yağsız doku kütlesinden kilo kaybı istenen bir durum değildir. Sağlıklı kilo verme sürecinde haftada 0.5-1.0 kg kilo kaybı olması hedeflenmelidir.

Bu noktada en çok sorun sorulardan biri de bölgesel zayıflama olabilir mi? sorusudur. Kişinin yağ kütlesi nerede fazla ise sağlıklı zayıflama yöntemi ile o bölgedeki yağ dokusundan kilo kaybı olacaktır. Ama tabii ki bu noktada düzenli egzersiz yapmak bu sürece destek olacaktır. Ayrıca verilen kilonun korunması da hedefler arasında olmalıdır.

Sağlıklı kilo verme diyeti

Uygulanacak diyet programı dengeli beslenme prensipleri çerçevesinde olmalıdır. Uygulanacak zayıflama yöntemi, kişinin kan değerleri, günlük yaşantısı, fiziksel aktivitesi, yaş, boy gibi kriterlere göre belirlenmelidir. Diyet programı içerisinde vücut için gerekli olan bütün besin bileşenleri yer almalıdır. Örneğin, kalsiyum ihtiyacı için yoğurt, ayranın tüketilmesi ya da günlük vitamin ve mineral ihtiyacı için sebze ve belli ölçüde meyve yenmesi gibi... Hiçbir besinin sağlıklı ve hızlı zayıflama üzerinde tek başına mucize yaratma özelliği olmadığı unutulmamalıdır. Ayrıca sağlık durumu da besin tercihini yakından etkilemektedir.

Sağlıklı kilo verme sürecinde en önemli noktalardan birisi de günlük su tüketimidir. Kişinin su ya da sıvı alımının kısıtlanması gereken bir sağlık durumu yoksa, günde 30 ml/kg su tüketmesi gerekmektedir.

Sağlıklı kilo vermenin en iyi yolu

Diyet listesi kişiye özel olmalıdır. Herkesin günlük rutini, yemek saatleri, kullandığı ilaçlar gibi durumlar birbirinden farklıdır ve sağlıklı kilo verme sürecinde bu durumlar göz önünde bulundurulmalıdır. Uygulanacak diyet programında besin çeşitliğine de dikkat edilmelidir. Böylece dengeli bir beslenme ile uygulanacak zayıflama yöntemi, sürdürülebilir ve kalıcı olacaktır.Ayrıca alternatiflarin olduğu bir diyet listesinin olması kişinin strese girmesini engelleyecektir. Yasaklar ile dolu bir diyet programının devamlılığını sağlamak zordur ve sağlıklı bir zayıflama yöntemi değildir.

Kişinin hayatında iş yemekleri, seyahatları gibi durumlar varsa yapılacak diyet programında bu durumlar da göz önünde bulundurulmaıldır. Böyle durumlarda nasıl davranacağını, nasıl doğru seçimler yapması gerektiği konusunda da bilgi verilmelidir. Böylece kişi stres altında kalmadan kilo verme sürecini devam ettirebilecektir.

27.01.2022




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız