Işıl ışıl parlayan, bembeyaz dişler sadece sağlıklı bir gülümsemenin değil, insanın kendine olan güveninin de altını çizen en büyük araçlardan biri! Neyse ki günümüzde, diş renginden mutlu olmadığı
için gülmeyi unutanlar, estetik diş hekimliğinin pratik uygulamaları sayesinde keyifle gülümseyebiliyorlar.

Her insan doğuştan gelen bir diş rengine sahip. Ancak herkesin tek bir isteği var: ‘Beyaz,daha da beyaz!’ dişlere sahip olmak! Bu konuda imdadımıza yeni malzemeler ve uygulama teknikleri yetişiyor.

Diş Beyazlatma Bir İhtiyaç Mı Yoksa Kozmetik Bir İşlem Mi?
Diş beyazlatma işlemi (bleaching), diş taşı temizliğinden sonra uyguladığımız ve dişi kendi doğal rengine kavuşturan polisaj yönteminden farklı olarak dişin ağartılması işlemi. Bu beyazlatma işlemi esnasında dişin rengi, orijinal renge göre birkaç ton açılıyor. Beyazlatma işlemi, her zaman kozmetik nedenlerle uygulanmıyor; diş yapısından kaynaklı renk bozukluklarının (erken yaşta fazla antibiyotik kullanımı, aşırı flora maruz kalma gibi...) düzeltilmesinde de tercih edilen bir yöntem.

Diş Beyazlatma Uygulaması Nasıl Yapılıyor?
Seans sayısı dişteki renklenmeye bağlı olarak 2-3 seans arasında değişiklik gösteriyor. İşlem öncesi diş etleri zarar görmesin diyesürülen koruyucunun ardından dişlere beyazlatıcı jel uygulanıyor. Bu uygulama 15 dakikalık periyotlarla üçer defa yapılıyor.
Seanslar sonrası dişlerde hassasiyet meydana gelebiliyor. Bu durumda hassasiyet giderici macunların kullanımı sorunu kısa sürede ortadan kaldırıyor.

Seanslar Öncesinde, Arasında ve Sonrasında Dişlere Özel Bir Bakım Gerekiyor Mu?
İşlem öncesi hastaya öncelikle profesyonel olarak diş bakımı yapılıyor, diş taşları temizleniyor ve diş, bir pat aracılığıyla parlatılıyor. Her seans öncesi ve son seansın bitiminde hastanın fotoğrafları çekiliyor ve renk tespiti yapılıyor. Seanslar arasında hastanın, renklendirici gıda ve içecekleri tüketmemesi (kırmızı şarap, safranlı yemekler, salçalı yemekler, portakal suyu, kola gibi) gerekiyor. Sigara kullananların mümkünse seanslar arasında sigara tüketimini en  aza indirmesi gerekmektedir. Uygulanan bu yöntemin dişlere herhangi bir zararı olmuyor.

Uygulama Her Zaman Başarılı Sonuçlanıyor Mu?
Uygulamanın ardından elde edilen beyazlık, kişinin diş renklenmesinin kaynağına ve diş yapısına göre değişiklik göstermekle birlikte çok iyi sonuç veriyor.

Beyazlatılan Dişler Bu Rengi Ne Kadar Süreyle Koruyabiliyor? 
Kalıcılık süresi kişinin diş yüzeyinin pürüzsüz olup olmamasına, tükürük yapısına, çay, kahve ve sigara tüketimine, dişlerine özen gösterip göstermemesine bağlı olarak değişiklik gösterse de yaklaşık 2-3 yıl sürüyor.

Diş Beyazlatma Uygulaması Sadece Muayenehane Ortamında Mı Yapılabiliyor?
Dişleri beyazlatmak için farklı yöntemler var. Birincisi diş doktoru yardımıyla profesyonel beyazlatma, diğeri ise evde doktorunuzun önerisi doğrultusunda uygulanan ev beyazlatma sistemi. Evde uygulanan beyazlatmalar hem uzun süre sürmesi hemde sonuçlarının çok gözle görünür olamaması nedeniyle biz diş hekimleri tarafından önerilmez. Ancak maliyeti bizim yapacağımız beyazlatmaya oranla daha ucuz olduğundan hastalar tarafından tercih edilebiliyor. Ev tipi uygulamaları kullanılan markaya ve içeriğe göre farklılık gösteriyor. Ancak hastalar bu uygulamaları genellikle yarım bıraktıkları için tam sonuç alamıyorlar. Aynı zamanda ev tipi beyazlatmada hastalarımızın diş etlerine zarar verme olasılığı yüksek olduğundan, ben diş beyazlatma uygulamasının muayenehane ortamında yaptırılmasını öneriyorum.

Dr. Dt. Şeyda Alkan
Bayındır İş Kule Diş Kliniği Periodontoloji Uzmanı

13.12.2018




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız