Günümüzün yaygın sağlık problemlerinden birisi de bel fıtığı… Genç yaşlı fark etmeksizin her yaş kesiminde ortaya çıkabilen bu rahatsızlık günlük aktiviteler esnasında zorlayıcı olabiliyor. Bel fıtığı tedavisinde kullanılan yenilikçi cerrahi yöntem olan tam kapalı bel fıtığı ameliyatı ise tüm şikayetleri ortadan kaldırıyor. Amerika, Almanya ve Kore’de yıllardır başarı ile uygulanan tam kapalı bel fıtığı ameliyatında, diğer açık ameliyat uygulamalarının aksine omurgaya giriş sırttan değil, vücudun yan tarafından yapılıyor. Sadece 0.5 cm’lik bir kesi ile yapılan kapalı ameliyat sırasında vücudun doğal anatomik boşluklarından kamera ile ilerlenerek problemli disk saptanıyor. Sağlıksız disk, Indigo Carmin adı verilen özel bir boya ile işaretleniyor. Böylece sağlıklı disk korunmuş oluyor. Hiçbir dokuya zarar vermeden yapılan ameliyat, enfeksiyon ve yapışıklık gibi sorunlarla karşılaşma riskini de en aza indiriyor.

Hastalar için umut ışığı

Bel fıtığının cerrahi tedavisindeki amaç, diskin fıtıklaştığı parçasının çıkarılmasıdır. Klasik ve mikroskopik cerrahide fıtığa ulaşmak için kas, kemik ve bağ dokularına bir miktar hasar verilebiliyor. Mikroskopik cerrahi ile oldukça iyi sonuçlar alınsa da ameliyat sonrası dönemde uzun iyileşme dönemi, omurilikte yapışıklıklar, fıtığın tekrarlaması, ileride gelişebilecek bel kayması ve enfeksiyon gibi problemler, bu zarar verilen dokulardan kaynaklanıyor. Bu sorunların en aza indirildiği yöntem olarak da karşımıza tam kapalı bel fıtığı ameliyatı çıkıyor. Bu yöntem, bel fıtığı ağrılarından kurtulamayan, enfeksiyon ve yapışıklık riski bulunan açık ameliyatlardan korkan hastalarımız için adeta bir umut ışığı.

Klasik ameliyata göre daha avantajlı

Bel fıtığı hastalarında, tam kapalı bel fıtığı ameliyatı, açık ameliyatlara göre çok daha avantajlı ve kolay. Tam kapalı bel fıtığı ameliyatlarında omurgada bulunan doğal boşluklar kullanılarak işlem yapıldığından klasik cerrahiden farklı olarak kas, kemik ve bağ dokularına zarar verilmiyor ve kanama olmuyor. Bu yüzden bel fıtığı cerrahisi sonrası gelişen problemler büyük oranda azalıyor. Tam kapalı bel fıtığı ameliyatı, cerrahi uygulama gerektiren fıtıkların yüzde 90’ında uygulanabiliyor. Kireçlenmenin belirgin olmadığı ve dar kanalı olmayan hastalar, bu ameliyat için uygun grupta yer alıyor. Klasik cerrahinin zorlu olduğu çok kilolu hastalar ve genel sağlık durumu bozuk hastalarda da, bu teknik kolaylıkla ve güvenli olarak uygulanabiliyor.

Prof. Dr. Oğuz Okan Karaeminoğulları
Bayındır Söğütözü Hastanesi Ortopedi ve Travmatoloji Bölüm Başkanı

15.12.2020




loading
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Verdiğim kişisel veri ve iletişim bilgilerimin, Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Aydınlatma Metninde belirtilen amaç ve bağlı amaçlar dahilinde işlenmesine ve aktarılmasına muvafakatettiğimi beyan, kabul ve taahhüt ederim.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş., Penta Sağlık Hizmetleri A.Ş., Bayek Ağız ve Diş Sağlığı Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. (hepsi birlikte Bayındır Sağlık Grubu olarak anılacaktır) tarafından her türlü bilgilendirme, etkinlik, duyuru, anket, tanıtım, açılış, davet vb. hatırlatmaları ile diğer sair iletişim çalışmaları kapsamında tarafıma ticari elektronik ileti (arama, SMS, e-posta vb.) gönderilmesini kabul ediyorum.

Lütfen Üstteki Kutucuğu işaretleyiniz!

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız