Bayındır İçerenköy Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Ayşe Korkmaz, sağlık ile lezzetin buluştuğu birbirinden özel tarifler hazırladı. 

1- CENNET HURMALI ŞEKERSİZ KEK

Malzemeler:
- 3 adet cennet hurması
- 3 adet yumurta
- 1 bardak süt
- Yarım su bardağı sıvıyağ
- 2 su bardağı tam buğday unu
- 2 paket kabartma tozu
- 1 avuç fındık
- 1 avuç ceviz
- Kuru üzüm
- Kuru kayısı
- Kuru incir
- Tarçın
- Hindistan cevizi

Yapılışı:
Yumurtalar mikser yardımıyla çırpılır. Üzerine süt ve sıvı yağ eklenip, çırpmaya devam edilir. Fındık ve ceviz, rondo ile parçalanıp bu karışıma eklenir. Kulak memesi kıvamında bir hamur elde edinceye kadar un konulur. Son olarak kabartma tozu ile rondo’da parçalanan cennet hurması, kuru kayısı, kuru incir, kuru üzüm ve tarçın kek hamuruna ilave edilir.

Kek kalıbına aktarılan karışım, 180 derece ısıya sahip fırında, 40 dakika boyunca pişirilir. Servis edilirken, hindistan cevizi ile süslenir.

2- LEZZET TOPLARI

Malzemeler:
- 15 adet suda bekletilmiş ve çekirdekleri çıkarılmış hurma
- 1 avuç fındık
- 1 avuç ceviz
- Toz tarçın
- Yulaf ezmesi
- Hindistan cevizi
- Kıvam vermesi için biraz süt

Yapılışı:
Tüm malzemeler blender yardımıyla karıştırılır ve küçük toplara ayrılır. Hazırlanan toplar, arzuya göre hindistan cevizi ile süslenir. 

3- ŞEKERSİZ TARÇINLI & ZENCEFİLLİ KURABİYE

Malzemeler:
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı şekersiz keçiboynuzu özü
- 2 yemek kaşığı bal
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı zencefil
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar tam buğday unu

Yapılışı:
Yumurta çırpılır ve içine süt ilave edilir. Un hariç tüm malzemeler sırasıyla ilave edilir. Un, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar eklenir. Elde edilen hamur, merdane ile ince bir şekilde açılır ve kurabiye kalıpları ile şekil verilir. Yağlı kağıt serilmiş olan fırın tepsisinde, 160 derecede 15 dakika pişirilir.

4- ŞEKERSİZ KAKAOLU KEK

Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 150 cc süt
- 75 cc sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı şekersiz keçiboynuzu özü
- 2 yemek kaşığı toz tarçın
- 2 yemek kaşığı kakao
- 2 bardak tam buğday unu
- 2 küçük boy Trabzon hurması
- 1 küçük boy muz
- 2 paket kabartma tozu

Yapılışı:
Yumurta, süt, yağ, keçiboynuzu özü, tarçın, kakao ve buğday unu karıştırılır. Trabzon hurması ve muz ayrı ayrı rondodan geçirilir ve bu karışıma eklenir. Son olarak kabartma tozu ilave edilir ve 180 derecede 45-50 dakika pişirilir.

5- TUZLU KRAKER

Malzemeler:

- 2 bardak nohut unu
- 2 bardak yulaf
- 300 cc süt
- 75 cc sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı susam
- 2 yemek kaşığı çörek otu
- 1 yumurta sarısı
- Tuz

Yapılışı:
Yulaf rondodan geçirilir. Ardından tüm malzemeler karıştırılır ve hamur haline getirilir. Hamur, iki yağlı kağıdın arasına yerleştirilerek merdane yardımıyla açılır ve kare parçalar şeklinde kesilir. Küçük kareler tepsiye yerleştirilir ve üzerine yumurta beyazı sürülür. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir.

 

 





Bayındır Hastanesi
x

Randevu Al

* listenenler dışındaki tarih ve saate randevu almak istiyorsanız lütfen 0850 911 0 911 numaralı çağrı merkezimiz ile iletişime geçebilirsiniz

Hastanemizde kaydınız var ise direkt randevu alabilmek için tıklayınız

yukarı git