Hasta odaklı, kanıta dayalı ve nitelikli hizmet verme anlayışı ile yola çıkan Bayındır İçerenköy Hastanesi artık 9 yaşında! Bayındır İçerenköy Hastanesi dünya standartlarındaki kaliteli sağlık hizmetini 9 yıldır multidisipliner ileri tıp uygulamaları ile sunuyor…

İleri Tıp Uygulamalarımız:

TAVİ

TAVİ yöntemi, ameliyat riski yüksek olan birçok kalp hastasına sağlıklı bir yaşamın kapılarını açıyor. Açık kalp ameliyatına gerek kalmadan, kalp kapakçığının değiştirilmesine olanak sağlayan TAVİ yöntemi, genel anesteziye bile ihtiyaç duyulmadan yapılabiliyor.

EVAR & TEVAR

Vücudun en büyük atardamarı olan aortanın, normal boyutlarının üzerine çıkacak şekilde genişlemesiyle oluşan anevrizma, endovasküler stent greft uygulamaları ile tedavi ediliyor. EVAR ile karın içinde seyreden aortanın anevrizmaları endovasküler yöntemle tedavi edilirken, TEVAR ise göğüs kafesi içinde seyreden anevrizmaların endovasküler yöntemle tamiri için kullanılıyor.

RENAL ARTER SEMPATİK DENERVASYON

Dirençli hipertansiyon hastaları için umut ışığı olan renal arter sempatik denervasyon yöntemi ile, tansiyonun kontrolsüz bir şekilde yükselmesinde etkili olan sağ ve sol böbreklerdeki atardamarların etrafındaki sinirler, katater yardımıyla radyo frekans verilerek yakılıyor. Renal ablasyon operasyonunun yapıldığı gün hasta taburcu olarak günlük hayatına dönerken, tansiyonunda da düşüş gözlenmeye başlıyor.

İNTRATÜMORAL KEMOTERAPİ

Akciğer kanserinin tedavisinde uygulanan intratümöral kemoterapi, kansere neden olan tümör hücrelerini hedef alarak, sağlıklı dokulara zarar vermiyor. Kemoterapinin olumsuz etkileri en aza indirilip bağışıklık sistemi daha güçlü tutularak vücudun kanserle savaşmasının kolaylaştığı bu yöntem, kanamayı durdurarak ve hava yollarını açarak ciddi bir rahatlama sağlıyor.

BİLİŞSEL AKTİVİTE MERKEZİ

Nörolog, psikiyatrist ve psikologdan oluşan bir ekip ile uygulanan bilişsel aktivite programı ile alzheimerın etkilemediği bölgeler kurtarılarak günlük yaşamdaki zorluklar aşılabiliyor. İlaç tedavilerine ek olarak, haftada 2 kez 90 dakika uygulanan yöntem ile hastaların sosyal aktivitesi artırılıyor.

KÖK HÜCRE UYGULAMALARI

Kök hücre ile zenginleştirilmiş yağ grefti uygulamaları, meme büyütmede, kronik yara tedavilerinde, eklem hasarlarının giderilmesinde kullanılıyor. Bu yöntem ile bugüne kadar meme büyütmede kullanılan yağ greftlerinden farklı olarak tamamen kalıcı büyüme sağlandığından, özellikle meme kanseri nedeniyle memesi alınan kadınlar için memnun edici bir sonuç çıkıyor.

PLASTİK, REKONSTRÜKTİF VE ESTETİK CERRAHİ UYGULAMALARI

Dünya standartlarında tedavi seçenekleri sunan plastik, rekonstrüktif ve estetik cerrahi uygulamaları ile vücudun herhangi bir noktasında bulunan doğumsal ya da sonradan edinilmiş anomaliler, form ve fonksiyon bozuklukları giderilebiliyor ve görünüm düzeltilebiliyor. Genital rekonstrüksiyondan travma, enfeksiyon, tümör gibi nedenlerle ortaya çıkan problemlere, lazer cerrahi uygulamalarından kök hücre uygulamalarına uzanan geniş bir yelpazede, kaliteli hizmet veriliyor.

PERKÜTAN ENDOSKOPİK DİSKEKTOMİ

Bel fıtığı problemlerinin yüzde 70’inde uygulanabilen tam kapalı bel fıtığı ameliyatı, kanamasız, ağrısız ve hızlı iyileşme sağlıyor. Kamera yardımıyla omurgada bulunan doğal boşluklar kullanılarak yapılan bu ameliyat, klasik cerrahiden farklı olarak kas, kemik ve bağ dokularına zarar vermediğinden, bel fıtığı cerrahisi sonrası gelişen problemler büyük oranda azalıyor.

KOKLEAR İMPLANT

Koklear implant (biyonik kulak) operasyonu ile ileri ya da çok ileri derecede işitme kaybına sahip olan ve işitme cihazlarından yararlanamayanlar, hayatın sesini duyabiliyor ve bu sayede iletişim yeteneği geliştirebiliyor.

GASTROENTEROLOJİ

Gastroskopi (endoskopi), sigmoidoskopi, kolonoskopi, ERCP, ince bağırsak kapsül endoskopisi gibi rutin işlemlerin yanı sıra, sindirim kanalı darlıklarının genişletilmesi, darlıklara stent yerleştirilmesi, sindirim kanalı poliplerinin alınması, aktif kanamaların endoskopik yöntemle durdurulması, yemek borusu varisleri ve ilerlemiş hemoroidlerin endoskopik yöntemlerle ortadan kaldırılması, mide içi zayıflama balonu yerleştirilmesi gibi tedavisel uygulamalar da başarıyla sürdürülüyor.

KEMİK TÜMÖRLERİ

Kemik tümörünün türüne göre değişkenlik gösteren spesifik tedavi yaklaşımı sunan Ortopedi ve Travmatoloji Bölümü’nde, alanında uzman hekim kadrosu hem iyi hem de kötü huylu kemik tümörlerine müdahalede bulunarak hastaları sağlığına kavuşturuyor.

KANSER CERRAHİSİ

Gastrointestinal sistem kanserleri, kadın doğum kanserleri, ürolojik kanserler ve beyin tümörü cerrahisi, multidisipliner bir tedavi yaklaşımı ile gerçekleştiriliyor.