1)  GÜNEŞ VARKEN ŞAPKASIZ ÇIKMAYIN

DERMATOLOJI (DERI VE ZÜHREVI HASTALIKLARI) UZMANI DR. FERIHAN BILGIN:

Yaz aylarında güneş: Yaşam için vazgeçilmez olan güneşin sağlığımıza da olumlu katkıları vardır. Bunlar D vitamini sentezi, bazı cilt hastalıklarının iyileşmesine yardımcı olması ve moralimizi yükseltmesidir.
Tüm bu olumlu etkilere karşın güneş altında uzun süreli kalmak beraberinde bazı olumsuzlukları da getirebilir. Kısa dönemde dikkatsiz güneşlenme; ısı çarpması, güneş çarpması, güneş alerjileri, bazı cilt hastalıklarının alevlenmesi, uzun dönemde ise cildin yaşlanması ve cilt kanseri risklerini ortaya çıkarır.
KORUNMAYA ÖZEN GÖSTERİN: Bunlardan korunmak için güneşe çıkarken gözlük, şapka, kıyafet gibi fiziksel koruyuculara ek olarak SPF 30 ve üzeri güneş koruyucuları kullanmak, saat 11-15 arası güneşten kaçınmak, bol su tüketmek önerilir.